Aktuális

Öngyilkosságtól menthet meg az új Facebook-gomb

Új funkcióval rukkolt elő a Facebook. Nem is akármilyen lehetőséget kínál mostantól. Ha úgy gondolod, hogy egy ismerősödet, barátodat az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, egy gombnyomással megmentheted az életét.

Az öngyilkosságok megelőzését célozza az az új funkció, amelyet mostantól a Facebookon találsz. Ha egy facebookos ismerősödről vagy barátodról azt gondolod, hogy képes arra, hogy kárt tegyen magában, nincs más dolgod, csak kattints a Jelentem (Reports) gombra. Ezután az érintett személyt már a következő bejelentkezésnél automatikus üzenet várja, amelyben felkínálják neki a lehetőséget, hogy lépjen kapcsolatba egy barátjával. Vagy ha úgy ítélik meg, arra is ösztönözhetik, hogy vegye fel a kapcsolatot olyan segítő szervezettel, amely az öngyilkossági szándékról lebeszélheti.

A Facebook videókkal is szolgál az ügy érdekében, amelyekben olyan emberek mondják el igaz történeteiket, akik foglalkoztak az öngyilkosság gondolatával. A funkció mobilról és számítógépről is elérhető.

Forrás: Huffington Post

Öngyilkosságtól menthet meg az új Facebook funkció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top