nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Óvakodj ezektől a telefonhívásoktól, sokba kerülhetnek!

Óvakodj ezektől a telefonhívásoktól, sokba kerülhetnek!

Ha valaki felveszi a 23-mal, 24-gyel kezdődő hívásokat, vagy visszahívja a számot, az súlyos ezresekbe kerülhet, ugyanis csalók próbálkoznak egy furcsa módszerrel.
hirado.hu
f Ajánlom

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója a keddi Ma reggelben elmondta, a hívások döntően Afrikából érkeznek, és általában 23-mal, 24-gyel kezdődnek. Jellemzően megcsörgetik a véletlenszerűen kiválasztott felhasználót, és abban bíznak, visszahívást kapnak. A másik módszer, hogy sürgős választ vagy visszahívást kérnek sms-ben, de a végeredmény mindkét esetben ugyanaz: komoly pénzekkel rövidítheti meg a gyanútlan ügyfelet – írja a hirado.hu.

A trükkre egy szervezett bűnözői hálózat alakult ki Afrikában, valahogyan beékelődtek a szolgáltató és a felhasználó közé, miután pedig a világnak ezen a táján a jogi szabályozás meglehetősen hiányos, ezektől az “aggregátorcégektől” valamilyen homályos jogviszony alapján a csalók meg is kaphatják a pénzt. A megkárosított ügyfél, aki felvette a hívást, vagy visszahívta a számot, csak a számláján látja, mi történt, a legmagasabb összeg, amelyről a rendőrség tud 7-10 ezer forint, ennyivel terhelte meg számlájukat szolgáltatójuk. Csak egy megoldás van, nem reagálni a furcsa, ismeretlen számról érkező hívásokra.

Megosztás Facebookon