Aktuális

Tudod, mit kell tárcsázni, ha baj van? És a gyereked is tudja?

Rajzpályázatot írt ki a rendőrség a 112-es hívószám népszerűsítésére. A győztesek osztálykirándulást nyertek, a pályaművekből kiállítás nyílt.

A 112 egy egységes európai segélyhívószám, ami ingyenesen hívható, nemcsak nálunk, de szinte az egész kontinensen. 1991 óta használják az Európai Unió tagállamaiban, ahol vész esetére így elég egyetlen számot megjegyezni. Nemrégen Magyarország is csatlakozott az Európai Segélyhívószám Szövetséghez, ami azért jó, mert nem kell külön a mentők, a tűzoltók és a rendőrség számát is észben tartani.

Hogy ezt népszerűsítsék, a rendőrség 6–14 éves gyerekeknek rajzpályázatot indított “Hétköznapi Hőseink” címmel. A céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a rendőrök, mentők és a tűzoltók munkájára, illetve az egységes, ingyenesen hívható segélyhívószámra. A pályázaton egy alsó és egy felső tagozatos osztály egy olyan 2015-ös osztálykirándulást nyert, amelyen betekinthetnek a hétköznapi hősök mindennapi életébe, és részt vehetnek egy szimulációs gyakorlaton is.

A pályaműveket a a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon állították ki.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top