Aktuális

Ma jár le a felsőoktatási jelentkezési határidő

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. A diákok összesen öt helyet jelölhetnek meg.

Kizárólag elektronikus úton, az e-felvételin keresztül lehet a kérelmeket benyújtani. Az e-felvételi – a Felvin történő regisztráció után – a február 15-i jelentkezési határidőig folyamatosan a felvételizők rendelkezésére áll. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, mert az űrlapok kitöltése bármikor folytatható.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb vasárnap éjfélig kell rögzíteni, majd február 23-ig hitelesíteni. Utóbbi történhet az ügyfélkapun keresztül, vagy a hitelesítő adatlapot kinyomtatva, kitöltve az Oktatási Hivatal postacímére beküldve. Azokat a dokumentumokat, amelyek február 15-ig nem állnak rendelkezésre, legkésőbb július 9-ig pótolhatják a jelentkezők.

A felvételi eljárás alapdíja 9000 forint, ezért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. Minden további jelentkezési helyért 2-2000 forint kiegészítő díjat kell fizetni. Összesen maximum öt helyet lehet megjelölni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top