Aktuális

5 jó tanács Valentin-napra, ha épp nem vagy szerelmes

Ránk virradt a Valentin-nap. Aki ünnepli és még párja is van, most boldogan készül egy szerelmes randevúra. De mit tegyen az, akit épp elkerül a szerelem? Van öt tanácsunk, hogy életed párja nélkül is boldog legyen a szerelem ünnepe.

A Valentin-nap tipikusan az az ünnep nálunk, amit az emberek egyik része kicsit sem vesz komolyan és kiiktatja az életéből, míg a másik felük nagyon is készül rá, és ha nincs épp párja, eléggé magányosnak bírja érezni magát ilyenkor. Nem kell egy nagy fekete lyukban érezned magad és egy üveg bor társaságában lenyomnod három tábla csokit bánatodban, keserűség és rossz érzések nélkül élheted át a szerelmesek napját társ nélkül is.

1. Örülj mások boldogságának

Csak azért, mert te nem kapsz tucatnyi rózsát és halom csokoládékat ajándékba, nem kell utálnod ezt az ünnepet. Örülj másoknak, akiknek ez épp megadatik, hogy szerelmes szívük egymásra talált. Az ő boldogságuk ugyanis nem jelenti azt, hogy neked már sosem lesz párod. Ha nem féltékenykedsz rájuk, hanem inkább velük együtt vagy boldog, akkor sokkal közelebb kerülsz ahhoz is, hogy a magad számára megtaláld a megfelelő embert. Hiszen keserűséget és boldogtalanságot sugározva kevésbé leszel nyitott az új lehetőségekre, és talán pont elszalasztod életed szerelmét.

5 jótanács Valentin-napra, ha épp nem vagy szerelmes

2. A Valentin-nap nemcsak a szerelemé, hanem a szereteté

Mutasd ki a szeretetedet a környezetednek, olyan embereknek körülötted, akik különösen közel állnak a szívedhez. Köszönd meg nekik, hogy ilyen értékesek számodra, legyen szó legjobb barátnőről, az anyukádról vagy a testvéredről. Adj nekik egy kis apró figyelmességet, egy saját készítésű kártya, csoki, virág, üzenet szólhat a te különleges embereidnek, nem csak a szerelmednek. Így szeretettel veszed körül magad ezen a napon, és máris elillan a csalfa magányosság érzése.

5 jótanács Valentin-napra, ha épp nem vagy szerelmes

3. Szeresd magad még jobban Valentin-napon

Ha épp nincs párod, akkor hajlamos vagy elfelejteni, hogy attól te még igenis szerethető ember vagy. Saját magadat ne felejtsd el szeretni csak azért, mert most pont nincs külső megerősítésed egy másik embertől. Írd össze az összes jó tulajdonságodat – minimum hatvanat, de tényleg –, amikből hármat egy kis cetlire firkantva ragassz ki a fürdőben a tükörre. Emlékeztesd magad, hogy miért szerethet beléd valaki, mi az, ami olyan értékes és különleges benned, hogy csak szeretni lehet érte. Egy ilyen gyakorlattal a figyelmedet a pozitív gondolatok felé tereled és abbahagyod az önostorozást. Bánj magaddal Valentin-napon különlegesen, vidd el magad kényeztető programokra, sétálj nagyot a természetben. Egy kevés minőségi időt adj magadnak, hogy feltöltődj az önmagad iránti szeretet érzésével.

5 jótanács Valentin-napra, ha épp nem vagy szerelmes

4. Tudd, hogy szeretve vagy

Ha nem hiszel semmilyen felsőbb erőben, akkor is tudnod kell, hogy a szeretet energiája mindent képes megmozgatni. Az univerzum nem hagy magadra, olyan erők működnek körülötted, amik a segítségedre vannak. Meríts erőt a természet szépségéből, a körülötted élők kedvességéből, próbáld észrevenni, mennyi szeretet vesz körül igazából. Nem egy emberen múlik az egész.

5 jótanács Valentin-napra, ha épp nem vagy szerelmes

5. Adj ahelyett, hogy kapni szeretnél

Igen, tudjuk, hogy remek érzés lenne életed nagy szerelmétől kapni egy fél ékszerboltnyi ajándékot Valentin-napon, ám mivel ez jelenleg nem lehetséges, te legyél az, aki ajándékoz. Apróságokat, szívességeket, kedves gesztusokat adhatsz a környezetednek, akár még ismeretleneknek is. Mutasd ki, hogy törődsz másokkal, és a jutalmad bőséges lesz: megkapod azt az érzést ajándékba, hogy jobb adni, mint kapni. Ha tengernyi szabadidőd van és nagyon szeretnél gondoskodni valakiről, akár még örökbe is fogadhatsz egy kutyát vagy egy macskát, garantáltan rengeteg szeretet kapsz majd tőle. A világban rengetegféle módon áramlik feléd a szeretet, nem kell, hogy egy embertől, vagy a szerelemtől tedd függővé, mennyire érzed szeretve magad. Adj esélyt másoknak és magadnak is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top