Aktuális

Szükségállapotot hirdettek Amerikában

A lakosokat felszólították, hogy maradjanak otthon, és a tömegközlekedés működését is felfüggesztették a szükségállapot alatt.

A téli vihar miatt hat államban kellett szükségállapotot hirdetni. A rendkívüli intézkedések New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts és New Hampshire államban léptek életbe. Téli viharra való figyelmeztetést adtak ki Maine-ben, Marylandben és Kelet-Kanada egyes vidékein is. Az erős széllökésekkel kísért havazás összesen 60 millió embert érint.

Az amerikai országos meteorológiai szolgálat arra figyelmeztetett, hogy egyes helyeken akár 90 centiméternyi csapadék is hullhat. New York állam kormányzója a sürgősségi járművek kivételével megtiltotta a közúti közlekedést  a szükségállapot alatt 13 megyében – beleértve New York várost is. Az intézkedés megsértőit 300 dolláros bírsággal sújthatják. Hasonló rendkívüli szabályokat léptettek életbe Connecticut és Massachusetts államban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top