Aktuális

Ezért állt le reggel a Facebook

Mark Zuckerberg és egy hackercsoport is mást állít. Közben az internetet elárasztották a mémek, a sipítozó híradóstól egészen a csíkos füzetig.

Hétfő reggel közel egy órán át elérhetetlen volt a Facebook és az Instagram. A Twitter működött, ott írtak arról a felhasználók, hogy az AIM és HipChat csevegő szolgáltatás, valamint a Tinder társkereső szolgáltatás is leállt. A Lizard Squad nevű hackercsoport azt állítja, ők törték fel a két közösségi oldalt.

A Facebook vezére, Mark Zuckerberg, aki tulajdonosa az Instagramnak is, tagadja azonban, hogy hackertámadás érte volna őket. A leállás okaként egy átállást jelölt meg, mely az oldalak konfigurációs rendszerét érintette.

Az interneten mindemellett olyan elméletek is napvilágot láttak, melyek szerint az Egyesült Államok keleti partján tomboló ítéletidő ütötte ki a szervereket. Ennek azonban ellentmond, hogy a Facebook központja a kaliforniai Menlo Parkban van, nem érinti a vihar. A Facebooknak 1,25 milliárd, az Instagramnak 300 millió felhasználója van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top