Aktuális

Az Év Példaképe: Szalai Nóra nyerte a közönségdíjat

Szalai Nóra nyelvész nyerte meg Az Év Példaképe közönségszavazását. A kétgyermekes családanya és férje ingyenes webes nyelvleckékkel indította el az 5 Perc Angol vállalkozását, melyet tankönyvek és havi magazin is követtek. Hamarosan az is kiderül, ki lesz Az Év Példaképe fődíjasa.

Nem ez az első elismerés, amit Szalai Nóra és az 5 Perc Angol bezsebel. 2013-ban a magyar vállalkozás megnyerte az első díjat a Love English Awardson, megelőzve olyan oldalakat is, mint a BBC Learning English vagy a Voice of America Learning English. 

Az idén 12 éves, ingyenes napi nyelvleckéiről, tankönyveiről és havi bulvár-nyelvoktató magazinjáról ismert 5 Perc Angolt egy nyelvész házaspár, Szalai Nóra és férje, Tóth Péter hozták létre. “Először pár százan olvashatták ezeket a webes hírleveleket, hogy a heti két angolóra mellett további szórakoztató feladatokkal lássuk el őket. Valójában burkolt házi feladatnak szántuk, amikor nyelviskolát üzemeltettünk” – mondta egy korábbi interjúban Nóra. A hírleveleknek azonban pár hét alatt több ezer olvasójuk lett. Nóra és férje ekkor döntöttek úgy, hogy mindennap küldenek egyet, és nemcsak a diákjaiknak, hanem mindenkinek, aki kéri. Az ingyenes nyelvleckék a nyomkodós tesztekkel, a nyelvtani magyarázatokkal, érdekességekkel, hírekkel, hanganyagokkal és videókkal azóta is mindennap megérkeznek a már száznegyvenezres olvasótábor mailboxába.

Év példaképe: Szalai Nóra nyerte a közönségdíjat

A napi nyelvleckéket és a nyelviskolát több könyv is követte, majd megjelent a piacon az 5 Perc Angol havi magazin is. “Eleinte fogalmunk sem volt, de kitanultuk a »járulékos szakmákat«, és mára odáig jutottunk, hogy még a tördelést és a grafikai munkát is a férjem csinálja, a tartalom mintegy hetven százalékát pedig én írom. Tekintve, hogy a magazin nyolcvanhat oldalas, ez nem kevés munkát igényel. Van persze több alkalmazottunk is, akik egyrészt a magazinban, másrészt a weboldalra kerülő napi négy-öt cikk megírásában segítenek, de szakmailag én fogom össze az egészet, és én írom a tankönyveket is, a legújabb még nagyon friss, novemberben került a boltokba”mesélte Nóra, aki, ha nyelvtanulásról van szó, nem hisz a csodamódszerekben. “A nyelvtanulás időigényes dolog, nincsenek instant megoldások. A tanulást, gyakorlást nem lehet megspórolni, de ha mindezt élvezetesen, jól megválasztott tananyaggal vagy oktatóval teszed, akkor a siker nem marad el, és még élvezni is fogod! Csak szánj rá naponta időt – legalább öt percet!”

Olvasd el Nóri nyelvleckéit a Nők Lapja Cafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top