Aktuális

134 budapesti diákot döntött ágynak egy vírus

Egy nap alatt több mint száz diák esett ágynak egy vírus miatt az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskolában – írja a Blikk.

A diákokon olyan gyorsasággal lett úrrá a hányással, hasmenéssel, lázzal járó vírus, hogy az iskola vezetése először ételmérgezésre gyanakodott, de ezt elvetették, mivel a cég más iskolákba is szállított ételt, de máshol nem történt hasonló eset. A szakértők még kutatják a megbetegedések eredetét. “A vizsgálat még nem zárult le, a fertőzés eredetére vonatkozóan pillanatnyilag pontosabb információ nem adható. Jelenlegi adataink szerint 134-en betegedtek meg. A megbetegedések gyors és enyhe lefolyásúak voltak” – mondta el a Blikknek Szivák Bernadett, Budapest Főváros Kormányhivatalának sajtófőnöke.

Rengetegen dőltek ki, volt olyan alsós osztály, ahol kedden huszonhét diákból csak kilencen mentek iskolába. Az intézmény vezetése és a járványügyi szakemberek az egész épületet fertőtlenítették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top