Aktuális

Angelina Jolie szívén viseli a háborús területeken élők sorsát

Angelina Jolie a Welt am Sonntag című lapnak adott interjújában kifejtette: "Meg kell változtatni azt, ahogyan a menekültekre tekintünk. Nem redukálhatjuk őket puszta számokká."

Az Oscar-díjas színésznő és filmrendező az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különleges nagyköveteként számos háborús menekülttel találkozott. “Sok időt töltöttem ezekkel az emberekkel. Nagyon a szívemre veszem mindazt a szenvedést, amellyel rajtuk keresztül szembesülök. Rendszeresen találkozom olyanokkal, akik a háborútól és a konfliktusoktól szenvednek. Kiemelten fontosnak tartom, hogy felhívjuk a figyelmet arra, ami ezekkel az emberekkel szerte a világon történik” – mondta el a lapnak.

“Nyomást kell gyakorolnunk kormányainkra, hogy foglalkozzanak a konfliktusok megoldásával, hogy a menekültek visszatérhessenek hazájukba. Az addig eltelő időben őriznünk kell a békét, és együttérzésünkről kell biztosítani ezeket az embereket.”

Azokról a híresztelésekről, miszerint az Egyesült Államokban politikai hivatal betöltésére készülne, kifejtette: “Ha valaki meggyőzne arról, hogy egy más szerepben valóban változtathatnék valamit, látnám a felelősségemet és vállalnám. De nem keresek aktívan politikai munkát.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top