nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
13 Tesco zár be hazánkban jövő hónaptól

13 Tesco zár be hazánkban jövő hónaptól

Az év további részében újabb bezárásokat tervez hazánkban a cég.
Avatar
mno.hu
f Ajánlom

Hiába várható a lakossági fogyasztás további bővülése az idén, februárban elkezdődik hazánkban a Tesco üzletek bezárási hulláma. Úgy tűnik, mára eldőlt, hogy rövid időn belül tizenhárom olyan, főként vidéki áruházra kerülhet lakat, amelyek működtetése eddig veszteséget hozott a brit anyavállalatú multicégnek – írja a Magyar Nemzet.

A főként kisebb méretű, lakóházak közelében nyitott boltok azért is lehetnek veszteségesek, mert az adott településen már működik nagyobb Tesco hipermarket, s a helyi vásárlóerő nem elég erős ahhoz, hogy eltartson több áruházat a környéken.

Jövő hét hétfőre tárgyalásra hívták a Tesco munkavállalóit képviselő szakszervezetek vezetőit, ahol várhatóan elhangzik a létszámleépítésekről szóló bejelentés, ám előtte az érintett egységek dolgozóit is tájékoztatják a döntésről. Számítások szerint a 13 áruház megszüntetésével akár az ezret is megközelítheti azon munkavállalók száma, akiknek a takarékoskodási intézkedéssel bizonytalanná válik a megélhetése.

Annál is inkább, mert a lap információ szerint nem csupán a veszteséges boltoktól szabadulna a Tesco, hanem jelentős szervezeti átalakításra is sort kerítenek az idén. Ennek részeként például átalakítanak egyes vezetői munkaköröket is a vállalatnál, azzal a céllal, hogy faragjanak a bérköltségeken.

A veszteséges boltok bezárása összefügghet azzal, hogy hazánkban a múlt év végén több olyan jogszabály született, amelyek az eddiginél nagyobb költségvetési hozzájárulást várnak el a több mint húszezer munkavállalót foglalkoztató vállalattól.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon