nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Több üzlet bezárására készül a Tesco?

Több üzlet bezárására készül a Tesco?

Veszteséges üzletei bezárását tervezi a magyarországi Tesco áruházlánc még ebben az esztendőben – értesült a Magyar Nemzet a multinacionális vállalat belső köreiből. Több száz dolgozó megélhetése kerülhet veszélybe.
mno.hu
f Ajánlom

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj drasztikus emelése miatt az áruházlánc azt tervezi, ebben az évben bezárja több olyan egységét, amelyek üzemeltetése veszteséget eredményez. Erről a lapnak a Tesco egyik bennfentes munkatársa beszélt. Mint mondta, 10-12 vidéki egységről van szó, amelyek olyan településeken működnek, ahol nem csupán egy Tesco üzemel, hanem a közelben található a lánc másik, nagyobb látogatottságú egysége is.

A hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj milliárdos terhe miatt készülő intézkedés 500-600 dolgozó megélhetését sodorhatja veszélybe. A lap megkeresésére a Tesco nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt.

A Tescót szintén érzékenyen érintő intézkedés, hogy a vasárnapi zárva tartás tilalma az online megrendelt áruk kiszállítására is vonatkozik, ennek értelmében nemcsak zárva kell tartaniuk az üzletláncoknak, hanem a házhoz szállítás is tilos lesz.

Megosztás Facebookon