Aktuális

Ezek a legjobb otthon végezhető munkák

Ízlés kérdése is persze, hogy szeret-e valaki home office-ból dolgozni, de az is igaz, hogy nem minden szakma képviselőinek adott a lehetőség. Pedig a távmunka a dolgozók és a cégek szempontjából is egy csomó előnnyel jár.

Amerikában már több mint 40 millióan dolgoznak otthonról. Becslések szerint ez a szám egyre csak növekszik, hiszen a távmunka mindenkinek jó. Megéri a munkáltatónak, hiszen nem kell irodát, eszközöket biztosítania, esetleg az utazást finanszíroznia, és megéri a munkavállalónak is. Fülöp Zsuzsa, a Manpower Magyarország kiválasztási szakértője, tanácsadója szerint ezek a lehetőségek azért jók, mert nincs utazgatás, a dolgozó maga oszthatja be az idejét. A távmunkát persze leginkább a nők, közülük is a családanyák választják.

Kérdezőbiztos

Legyen az kereskedő vagy gyártó cég, szolgáltató vagy politikai szervezet, időről időre kíváncsi a fogyasztók, a választók véleményére. A közvélemény-kutatók ma már a legkevesebb esetben járnak házról házra, sokkal jellemzőbb, hogy telefonon vagy interneten keresztül teszik fel a kérdéseket. A munka általában teljesen kötetlen, hiszen nem órabérben, hanem darabra fizet.

Website-tesztelő

Találkozott már olyan honlappal, amelyen lehetetlen kiigazodni? A komolyabb cégek szeretnék elkerülni az ilyen hibákat, ezért tesztelőket alkalmaznak. “Általában egyszerű utasításokat kell követni, és ellenőrizni, hogy az oldalon minden egyértelműen, világosan működik-e” – mondja egy online munkaközvetítő vezetője. Egy-egy feladat mindössze negyed-fél óráig tart, így érdemes több hasonló jellegű munkát kínáló oldalon regisztrálni. A megbízást ugyanis az viszi el, aki a leggyorsabb.

Nyelvtanár

Ha nyelvtanár vagy, nem kell feltétlenül házhoz menned. Inkább a tanítványaid járnak hozzád, de gyűjthetsz diákokat a világ minden pontjáról, ha például Skype-ot használsz. Persze Amerikából ez is könnyebb, hiszen angolul gyakorlatilag valamennyi ország lakói tanulnak. De vannak olyan tanárok is, akik interneten keresztül tanítanak magyarra fiatalokat Dél-Amerikától Ausztráliáig. Tanítani persze nem csak nyelveket lehet. A matekleckében is lehet neten keresztül segíteni.

Ügyfélszolgálati képviselő

Ehhez a munkához sem feltétlenül szükséges egy call center íróasztalánál tölteni az egész napot. Türelem, jó beszédkészség, alapfokú számítógépes tudás – ezek az elvárt képességek. Gyakorlatilag ez az a terület, ahol a legtöbb cég kínál álláslehetőséget, akár napi 4 órára is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top