Aktuális

Tovább keresik az elveszett utasszállítót

A hatóságok azt feltételezik, hogy a gép lezuhant, és roncsok a tengerfenékre süllyedtek.

Újra elkezdődött a kutatás hétfőn kora reggel az Indonézia légterében előző nap eltűnt utasszállító repülőgép után. Az AirAsia malajziai székhelyű fapados légitársaság gépének fedélzetén 162-en tartózkodtak, javarészt indonéziai állampolgárok. Több mint egy napja szakadt meg a géppel a kapcsolat, vasárnap egész nap keresték, de éjszakára felfüggesztették, majd hétfőn kora reggel újrakezdték a kutatást.

Tucatnyi indonéz hadihajó, öt repülőgép és három helikopter vesz részt a kutatásban szingapúri és malajziai hajókkal, illetve légi járművekkel együtt. Ausztrália, az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Dél-Korea és India is felajánlotta a segítségét.  

Az AirAsia közleményben már vasárnap arról tájékoztatott, hogy a gép (az AirAsia légitársaság QZ 8501-es járata, amely Surabayából Szingapúrba tartott) rossz időjárási körülmények miatt lezuhant, a jakartai közlekedési minisztérium azonban akkor még túl korainak tartotta az információ megerősítését. A kutatás a Jávai-tenger és a Dél-kínai-tenger határán fekvő Belitung szigetről északkeletre lévő területre összpontosul.

A 2002 óta működő AirAsia légitársaságnak eddig egyetlen repülőgépe sem zuhant le, mi több, a vállalat az idén elnyerte a világ legjobb fapados légitársaságának a címét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top