Aktuális

Mégis életben hagyják az alapítványi iskolákat

Bár okozott egy kis zavart a parlament honlapjának működése, jövőre biztosan megmenekülnek az alapítványi iskolák.

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete (AME) nagyon megijedt hétfőn. Azt közölték ugyanis, hogy meglepetéssel és megdöbbenéssel olvasták, a kormány Balog Zoltán miniszter ígérete ellenére nem módosította az alapítványi iskolák költségvetési támogatására vonatkozó törvényi előterjesztést.

Ahogyan arról mi is írtunk, egy korábbi javaslat szerint a magániskolák támogatását 100 százalékról 75-re csökkentenék, amivel gyakorlatilag kivéreztették volna ezeket az intézményeket. A heves tiltakozások után a kormány elvetette ezt a módosítót, és azt hétfőn végül meg is szavazták.

A félreértést az országgyűlés honlapjának mechanizmusa okozhatta. Az eredetileg benyújtott törvényjavaslat szövege mindvégig változatlan marad a javaslat főoldalán, a módosító javaslatok, a bizottsági és az összesített javaslatok pedig egy külön oldalon találhatók. Ezek az eredeti dokumentummal együtt érvényesek. Az egységesített változatot csak a végszavazás előtt készítik el.

Horn György, az AME elnöke lapunknak azt mondta, az a garanciális elem, hogy hosszú távon tervezhető legyen az intézmények jövője, még mindig nem biztosított, de legalább jövőre rendben vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top