Aktuális

Már csak egy hétig lehet dönteni az eváról

December 22-ig jelentkezhetnek be az egyszerűsített vállalkozói adóról (eva) szóló törvény hatálya alá 2015-re a vállalkozások, és addig lehet kijelentkezni is alóla. Azoknak, akik 2014-ben az eva szerint teljesítették adókötelezettségüket, és 2015-ben is fenn akarják tartani ezt az adózási módot, nem kell újra bejelentkezniük.

Már csak egy hetük van döntést hozni azoknak a vállalkozásoknak, amelyek be szeretnének lépni az egyszerűsített vállalkozói adóról (eva) szóló törvény hatálya alá, vagy éppen kijelentkeznének alóla – adta hírül az MTI.

A december 22-ei határidővel az egyéni vállalkozók is nyilatkozhatnak arról, hogy a magasabb összegű társadalombiztosítási ellátásokért a járulékokat az általánosnál magasabb – a minimálbér másfélszeresét meghaladó – alap után fizetik meg.

Az adózó köteles kijelentkezni az eva hatálya alól, ha ez év december 22-én nem felel meg az evatörvényben meghatározott bármelyik feltételnek, vagy az állami adóhatóságnál, vámhatóságnál, önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott adótartozása van. A határidő elmulasztása esetén igazolási kérelmet kell beterjeszteni.

Már csak egy hétig lehet dönteni az eváról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top