Aktuális

Hegedűs Zsuzsa szerint sikerült megállítani az elszegényedést

Sikeresnek ítélte a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány működését az alapító. Szerinte ezt igazolja, hogy egyre kevesebben jelentkeznek vetőmagért és háziállatért a programba.

Hegedűs Zsuzsa öt évvel ezelőtt létrejött alapítványa a társadalmi leszakadás miatt veszélyes helyzetbe került gyermekek étkezési támogatását tűzte kis célul. Jól ismert programjuk keretében naposcsibék, kacsák, malacok, valamint vetőmagok osztásával akarták segíteni a legnehezebb körülmények között élők boldogulását. Az alapítvány működését átvilágította a Magyar Narancs, és számos meghökkentő adatra bukkant. Kiderült például, hogy a csibéket Spanyolországból, a kacsákat Franciaországból hozatták, csak a szállításra több mint 160 millió forintot költöttek, és semmilyen felmérés nem készült arról, hogy sikeres-e az alapítvány működése. Az átvilágítás részleteit itt olvashatjátok el.

Hegedűs Zsuzsa szerint a program egyértelműen sikeres. Mint mondta, idén 7500 új család jelentkezett, jövőre 4-5 ezer jelentkezőre számít, de úgy tervezi, akkor is folytatni fogja ténykedését, ha csak ezer pályázó lesz.

Valószínűnek tartja viszont, hogy a közeljövőben okafogyottá válik az alapítvány működése. A társadalmi felzárkóztatásért felelős főtanácsadónak vannak viszont újabb tervek is a tarsolyában. A Magyar Narancsnak azt mondta, OKJ-s képzéseken akar takarítónőket képezni az ország hátrányos helyzetű régióiban, továbbfejlesztené a szociális szövetkezeteket, és az orvosokat helyettesítő gyógyítójárgányok mellett tanuszodákat létesítene azokon a településeken, ahol a gyerekek ennek híján vannak – olvasható a lapban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top