Aktuális

Kezdődhet az építkezés a leégett tetejű Andrássy úti házban

Befejeződtek az Andrássy út 83-85. alatt található épület közvetlen külső és belső életveszély-elhárítási munkálatai.

Az Andrássy út 83-85. szám alatti épület tetőszerkezete és harmadik emelete július 15-én gyulladt ki. A ház életveszélyessé vált, ezért a lakók egyelőre nem térhetnek vissza otthonukba. A kerületi önkormányzat közleménye szerint mostanra elvégeztették mindazokat a munkákat, amelyek elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy elkezdődhessen – a kormányzat által megbízott Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ segítségével – a műemléki épületet a további állagromlástól megóvó védőszerkezet építése. Az csütörtöki műszaki átvétel után az önkormányzat átadja az épületet a társasháznak és megkezdődhet az építkezés.

Mint felidézték: Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP), Terézváros október 12-én újraválasztott polgármestere az új képviselő-testület megalakulásakor megerősítette: az önkormányzat mindaddig gondoskodik a tragikus tűzeset károsultjainak lakhatásáról, illetve hozzájárul lakhatási költségeikhez, amíg nem költözhetnek vissza otthonukba.

A külső és belső életveszély-elhárítás költsége 247 millió forint volt, az önkormányzat a lakók elhelyezésére 30 millió forintot különített el – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top