Aktuális

Ötezer virtuális kéznyom a családokért

Sikeresen zárult az SOS Gyermekfalvak családokat támogató kampánya. Közismert művészek is kiálltak a kezdeményezés mellett.

Az SOS Gyermekfalvak virtuális kéznyomgyűjtő kampánya során a segítők összesen 5046 kézlenyomatot hagytak ott az alapítvány weboldalán, mellyel kifejezték, egyetértenek a szervezet céljaival és támogatják családmegerősítő programjának elindítását.

Az új program fő célkitűzése, hogy a nehéz időszakokban is egyben tartsa a családokat, segítse őket egy váratlanul adódott vészhelyzet megoldásában, illetve megelőzze, hogy a gyermekek állami gondozásba kerüljenek szüleik átmeneti problémái miatt.

A kezdeményezés által mindenki ingyen segítséget nyújthatott a veszélyeztetett családoknak a www.sos.hu/keznyom weboldalon virtuális kéznyomának, azaz nevének, e-mail címének és telefonszámának otthagyásával, melyek révén a későbbiekben a segítők tájékoztatást kaphattak a program alakulásáról és a támogatási lehetőségekről.

A kampány arcaként Szabó Győző színművész is kiállt a gyermekek gondtalan nevelkedése mellett. A kéznyomkampányhoz videó is készült, mások mellett Hámori Gabriella, Kamarás Iván, Száraz Dénes és Csizmadia Ildikó szereplésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top