Aktuális

Így harcolnak a verbális erőszak ellen a második kerületi gyerekek

Különleges rekordra készülnek a második kerületben. Több iskola közel ezer diákja fogott össze, hogy megdöntse Magyarország leghosszabb papírláncrekordját.

A második kerület gyerekei akciójukkal a verbális bántalmazás okozta károkra kívánják felhívni a figyelmet. A II. Rákóczi Gimnázium, a Móricz Zsigmond Gimnázium, a Remetekertvárosi Általános Iskola, az ADDETUR Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Speciális Szakiskola, valamint a Kolozsvár utcai és a Százszorszép Óvoda gyerekei, közel ezer kisiskolás és óvodás összefogásával megkísérlik megdönteni a jelenlegi 6,5 km hosszú rekordot. Több héten keresztül dolgoztak, hogy összerakjanak egy közel 9 kilométeres papírláncot.

Az elkészült papírláncot a gyerekek átadják az EMMI Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárság képviselőjének azzal a kéréssel, hogy a láncot használják fel az idei parlamenti karácsonyfa díszítésére.

A mai napig naponta több ezer öt éven aluli gyermek hal meg szerte a világon olyan okok miatt, amelyek megelőzhetőek lennének; 640 millió gyermeknek nincs fedél a feje fölött; mintegy 130-140 millió gyermek nem jár iskolába. Egy viszonylag új, de borzalmasan káros jelenség, a verbális bántalmazás Magyarországon is egyre nagyobb problémát jelent, miközben a gyermekek testi-lelki egészsége is sérül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top