Aktuális

Gólyatábori erőszak: 2 hallgatót kizártak a jogi karról

Kizártak két hallgatót az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) jogi karáról az intézmény tavalyi gólyatáborában történt erőszakos cselekmények miatt – közölte Hack Péter, az Állam- és Jogtudományi Kar fegyelmi bizottságának elnöke.

A fegyelmi bizottság elnökének közleménye szerint a lefolytatott fegyelmi eljárás eredményeként öt hallgató esetében hozták meg a fegyelmi határozatokat. Eszerint két hallgatót kizártak az oktatási intézményből, egy hallgatót két félévre eltiltottak tanulmányai folytatásától. További egy hallgató megrovást kapott, egy diákkal szemben pedig megszüntették az eljárást. Egy esetben – a hallgató betegségére tekintettel – az eljárás lefolytatását elnapolta a bizottság.

Az ELTE ÁJK dékánja 2014. október 7-én fegyelmi eljárást kezdeményezett a tavalyi jogász gólyatábor hat szervezője ellen azért, mert tudtak az ott elkövetett erőszakos cselekményről, de sem a hatóságokat, sem a kar vezetését nem tájékoztatták.

A Hack Péter által szignált közlemény szerint a fegyelmi büntetéssel sújtott hallgatók közül hárman az ELTE ÁJK HÖK vezetői voltak, és ebben a minőségükben vettek részt az ELTE ÁJK hallgatói által 2013. augusztus 24. és 28. között Gyöngyösön megrendezett gólyatáborban. A fegyelmi vizsgálat megállapította, hogy a gólyatábor főszervezőinek tudomására jutott az a gyanú, hogy a táborban az egyik hallgatónő sérelmére bűncselekményt követhettek el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top