Aktuális

Rejtély: kizárt, hogy öngyilkos lett a hummeres?

Képtelenség, hogy Thomas Robert Bindberger elegendő gyógyszert tudott volna felhalmozni a cellájában – állítja Buza János, a gázolás miatt elítélt férfi ügyvédje.

Mint ismeretes, életét vesztette a börtönben a Kenéz Imre motoros rendőr meggyilkolásáért első fokon 15 év fegyházra ítélt osztrák férfi. A gázolóval sajtóhírek szerint gyógyszer-túladagolás végzett. Buza János ügyvéd szerint ez lehetetlen, ahogyan az öngyilkosság is – érveit a Délmagyar.hu cikkében fejti ki:

“Ha a fogvatartott gyógyszert kap, még a szájába is belenéznek, hogy lenyelte-e. Kizárt, hogy 10-15 pirulát össze tudjon gyűjteni. (…) Nem volt beteg, és soha nem akart öngyilkos lenni. Előfordulhat, hogy a két évvel ezelőtti lövésekkel összefüggően lett rosszul, embóliát kaphatott” – vélte a védő.

A fogvatartottak szigorú szabályok szerint juthatnak gyógyszerhez – írja a portál. A börtön orvosa írhat fel tablettát, amit a beteg csak írásos engedéllyel tarthat magánál. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) tájékoztatója szerint azokat a gyógyszereket, amelyek “visszaélésre adhatnak lehetőséget”, naponta osztják a fogvatartottaknak. A fegyőrök a betegnek úgy adják ki az orvosságot, hogy az a kezében egy pohár vízzel a zárkaajtóhoz lép. “A gyógyszerek bevétele ellenőrzötten történik” – áll a parancsnokság tájékoztatójában.

Bindbergerben családja tartotta a lelket
Bindbergerben családja tartotta a lelket

A lap felvetésére, hogy a gyógyszert esetleg kívülről juttathatták be, a BvOP így reagált: “Minden eszközzel megakadályozzuk a tiltott tárgyak bejutását, folyamatosan kiemelt figyelmet fordítunk a csomagok, a levelek és a látogatók ellenőrzésére, rendszeresek a körletek, fogvatartotti munkahelyek, zárkák biztonsági vizsgálatai.”

Hogy hogyan épülhetett fel az elítélt utolsó napja, ITT elolvashatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top