Aktuális

Nagyon megbánták az ISIS-hez csatlakozó tinilányok

Két bosnyák származású osztrák tini elszegődött az egyre nagyobb fenyegetést jelentő Iszlám Államhoz (IS-hez, az egykori ISIS-hez). Állítólag mindketten terhesek, visszatérnének hazájukba.

Már megbánta mindkét fiatal lány. Szíriába utaztak, hogy reklámarcai legyenek a dzsihádnak, most kétségbeesetten próbálnak hazajutni. A 17 éves Samra Kesinovic és barátnője, a 15 éves Sabina Selimovic Bécsben nőtt fel. Áprilisban döntöttek úgy, hogy kiveszik a részüket a “szent háborúból”. Mikor elindultak, üzenetet hagytak: “Ne keressetek minket. Allahot fogjuk szolgálni, és meg fogunk érte halni.”

Mióta elhagyták az országot, képek is megjelentek a lányokhoz tatozó közösségi oldalakon, több fotón tetőtől talpig beöltözve láthatók. A rendőrség gyanúja, hogy a terroristák átvették az irányítást a személyes fiókok fölött. Egyes hírek szerint a fiatalokat csecsen terroristákhoz adták feleségül, és már teherbe is estek.

Egy osztrák lap beszámolójából az is kiderült, hogy a két tinédzser egy IS által felügyelt városban, Rakkában tartózkodik, és felvették a kapcsolatot az osztrák hatóságokkal. Az osztrák belügyminisztériumi szóvivő, Karl-Heinz Grundboeck úgy nyilatkozott: már túl késő nekik visszatérni.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top