Aktuális

Jövő szombaton újabb meleghullám érkezik

A szerdán érkező ciklonnal sem válik barátságtalanná az időjárás, és jövő szombaton újabb lökést kaphat az októberi vénasszonyok nyara.

A hét elején továbbra is mérhetünk 25 fok fölötti értékeket a délutáni órákban, szerdától azonban átmenetileg változékonyabbra fordul időjárásunk, de csak pár fokkal esik vissza a hőmérséklet, áll az Időkép vasárnap esti jelentésében.

Hétfőn és kedden a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően az ország déli, délkeleti tájain marad a szinte zavartalanul napos idő, míg északon, északnyugaton időnként több felhő jelenhet meg az égen, de csak kedd délutántól alakulhat ki helyenként jelentéktelen zápor. Az élénk, helyenként erős déli, délnyugati széllel továbbra is meleg levegő áramlik fölénk: hajnalonként a legtöbb helyen 10 fok fölött marad a hőmérséklet, míg napközben többnyire 22 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Szerdától már megközelítik, sőt el is érik térségünket a Nyugat-Európában örvénylő ciklon frontjai, így kevesebb napsütésre, több felhőre számíthatunk, melyekből záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak az ország területén. Ezzel együtt a légmozgás is több alkalommal megélénkülhet, de csak pár fokkal gyengül a nappali felmelegedés: csütörtökön és pénteken 17 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk a legmelegebb órákban, miközben a hajnalok továbbra is enyhék lesznek.

A jelenlegi számítások szerint szombattól szárazabb és ismét egyre melegebb légtömegek érkezhetnek térségünkbe, így átmeneti megtorpanás után folytatódhat a vénasszonyok nyara sok-sok napsütéssel, ugyanakkor kissé hűvös, helyenként párás, ködös hajnalokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top