Aktuális

Ismét leszorított egy biciklist az útról egy buszsofőr

A kerékpáros videót készített a történtekről.

Mi is írtunk nyár közepén arról a történetről, amikor egy BKV-busz leszorított egy biciklist a buszsávval közös kerékpársávban a Thököly úton. A bringásnak több bordája eltört, légmelle lett és levált a tüdeje egy része. A vétkes buszsofőrt pedig végül kirúgták.

Most egy hasonló, de szerencsés kimenetelű esetről készült videó jelent meg az Indexen. A felvételen az látható, amint az alagút közelében, a szélső sávban haladó bringás elé bevág az 5-ös busz. Amikor a jármű a megállóba ér, a bringás odamegy a sofőrhöz, és kérdőre vonja.

Ismét leszorított egy biciklist az útról egy buszsofőr

Sajnos a válasz nem hallatszik a felvételen, az viszont biztos, hogy az ilyen helyzetek láttán több kérdés is felmerül az emberben.

Például az, hogy a buszsofőrök figyelmét fölhívják-e – akár valamilyen tréning formájában arra –, hogy vigyázzanak a bringásokra. Illetve hogy a buszsávval közös kerékpársáv biztosan jó megoldás-e.

Megkérdeztük a történtekről a BKK álláspontját. A közlekedés vállalat azt írta: az esetet kivizsgálják. Hozzátették: járművezetőik rendszeresen részt vesznek ismeretfelújító oktatásokon, ahol az aktuális forgalmi változások és események is szóba kerülnek.  

A történtektől függetlenül október 7-én megbeszélést tartottak a Magyar Kerékpáros Klubbal. Egy közös anyagot fognak velük összeállítani az buszvezetők oktatásához. Bíznak abban, hogy ez segíteni fog a hasonló közlekedési szituációk megelőzésében – áll a közleményben.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top