Aktuális

Már százezren használták a Bubit

Egy budapesti ügyvéd volt a százezredik bérlő.

Szerda délután átlépte a százezret a Mol Bubi közbringarendszerben regisztrált bérlések száma. Egyre többen váltanak bérletet is – közölték a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK).

A szeptember 8-ai átadás óta már négyezren váltottak bérletet, és több ezerre tehető a gyűjtőállomások érintőképernyős termináljainál vett jegyek száma is. A százezredik bérlő egy budapesti ügyvéd volt, aki elmondta, hogy már a Mol Bubi indulásának napján bérletet váltott, és azóta is gyakran használja a kerékpárokat a hétköznapi városi ügyintézéshez. A férfinak Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója személyesen köszönte meg a Rumbach Sebestyén utcai gyűjtőállomásnál, hogy rendszeresen használja a rendszert, amelyből nemrégen elloptak egy kerékpárt, de rövid időn belül megtalálták.

Fotó: Mohai Balázs / MTI
Fotó: Mohai Balázs / MTI

A BKK tájékoztatása szerint jó időben gyakran emelkedik ötezer fölé a napi bérlések száma, de esős napokon is több mint háromezer használatot rögzít a rendszer. Továbbra is sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy egy regisztrációval több kerékpárt visznek el a gyűjtőállomásokról. Egy bérlő egy alkalommal átlagosan 18 percet kerékpározik.

A leggyakrabban használt gyűjtőállomások a Városháza park, a Kálvin tér, a Fővám tér és a Szent Gellért tér, de népszerű a Nyugati téri és a Boráros téri állomás is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top