Aktuális

5 ok, amiért jó külföldön élni

Külföldre legtöbben anyagi okok miatt költöznek, pedig intenzív személyiségfejlesztő tréningnek sem utolsó. Nézzük, milyen előnyökre tehetsz szert:
  1. Az országhatár elhagyásával egyben távozol a komfortzónádból is. Belekerülsz egy idegen kultúrába, nyelvi környezetbe. Mivel magadra vagy utalva, két dolgot tehetsz: vagy bepánikolva hazarohansz, vagy helytállsz. Az esetek nagy többségében utóbbira szokott sor kerülni. Ahogy elkezded megoldani a felmerülő a problémákat, úgy lesz egyre több önbizalmad, egyre magabiztosabbá válsz. Ezek után bátrabban fogsz új kalandokban részt venni, hiszen korábban is sikerült, miért ne menne most is.
  2. Szépen lassan felépíted az új életed. Elsajátítod az idegen nyelvet. Megtanulod az új játékszabályokat. Élsz a lehetőségeiddel. Újra kezded magad otthon érezni. Ez azt jelenti, hogy visszakerültél a komfortzónádba. De ez már nem a régi, kicsi, egysávos zóna, ez már sztráda, sokkal nagyobb mozgástérrel, sebességgel. Rugalmasabbá válsz, könnyebben haladsz előrefelé, már nem topogsz annyit egy helyben. Gyorsabban hozol döntéseket.
  3. Az új kultúra megismerésével új világszemléletre is szert teszel. Eddig csak piros (fehér, zöld) szemüvegen keresztül nézted a világot, most kapsz hozzá még mondjuk egy kék lencsét, esetleg sárgát, és máris minden sokkal színesebbnek látszik. Így most már váltogathatod a nézőpontokat, keverheted a színeket, ahogy csak szeretnéd. Sokkal több szemszögből tudod megközelíteni ugyanazt a problémát, így a problémamegoldó képességed is fejlődni fog

Folytatás a Zenanya blogon!

Öt indok, amiért jó külföldön élni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top