Aktuális

Gólyatábori erőszak: hamarosan meglesz a vizsgálat eredménye

Az egyetemi gólyatáborokban történt erőszakos cselekmények kivizsgálásának három hét múlva lesznek eredményei.

Az átfogó országos vizsgálatot az oktatási jogok biztosa indította. Több évre visszamenőleg kért információkat az egyetemi vezetőktől és a hallgatói szervezetektől. Az eddigi visszajelzésekből az is kiderül, hogy van olyan gólyatábor, ahol minőségbiztosítási rendszerrel támogatva a képzés részévé tették a tábort. Mint Aáry-Tamás Lajos elmondta: továbbra is várja a jelzéseket a panasz@oktbiztos.hu címen. 

Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke azonnali hatállyal lemondásra szólított fel minden olyan ELTE kari hallgatói tisztségviselőt, aki a gólyatáborokban történt erőszakos bűncselekmények idején hivatalban volt, és a szervezéshez bármilyen köze lehetett. 

Várhatóan büntetőfeljelentést fog tenni az ELTE állam és jogtudományi karának vezetése az intézmény 2013-as gólyatáborában történtek miatt – közölte Király Miklós dékán az Index cikkére reagálva. (A portál egy fővárosi jogi kar gólyatáborában 2013-ban elkövetett és eddig jogi következmények nélkül maradt nemi erőszakról számolt be.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top