Aktuális

A szex már a kutyát sem érdekli a Goldenblogon?

Személy szerint szeretem a Goldenblogot, meg is nyertük anno, amikor még egy fotós blognál dolgoztam. Most azonban, ahogy nézem, olyan átalakításokat találtak ki, amivel sok blogot konkrétan kizárnak a versenyből.

Az egyik nagy kedvencemet, a Demény, a kötsög blogot is például, ami pedig vicces, kutyaszemszögből megírt szösszeneteivel rendkívüli népszerűségnek örvend széles e neten. Konkrét rajongótábora van Demény kutyának, már évek óta, a gazdi jól is ír, minőségi tartalmat szolgáltat – most mégsem indulhat, mert nincs számára hely a blogoknak rendezett versenyen. Rákérdezett, mi történik, amiért nem tudja magát nevezni, az alábbi választ kapta:

“Köszönjük, hogy írtál, megnéztük a blogodat és a facebook oldalt. Most sajnos nem indítottunk olyan kategóriát, ahová Demény, a kötsög beleillene. A frissítésekkel ebben az évben azoknak a bloggereknek is szerettünk volna kedvezni, akik eddig nem tudták megmutatni magukat. Ez egyben azt is jelentheti, hogy van, aki most nem tud nevezni. Köszönjük az érdeklődést és a megértésedet kérjük, bízunk benne, hogy jövőre, a következő versenyen csatlakozol hozzánk.”

Még fel sem háborodnánk, nincs baj ezzel a levéllel. A baj azzal van, hogy kihagytak olyan kategóriákat, amik nemcsak a kutyás blogot zárják ki, hanem minden olyan blogot, ami a DIY, otthon, kert, szex és életmód rovatokban indulna. Ha pedig ezeket kizárják, akkor egy dizájnblog sem kell? Egy természetes életmóddal kapcsolatos blog sem lesz? A lakberendezés smafu? És a szex már a kutyát sem érdekli? Ha ezeket kinyírjuk, akkor elég szűk metszet marad a hazai blogszférából, akik indulhatnak a versenyen. Maradnak a közéleti, biznisz-, pszichológia-, tech+tud, gyerek- és gasztroblogok.

A szex már a kutyát sem érdekli a Goldenblogon?

Kik azok, akik eddig nem tudtak benevezni, mert ezek a most kizárt kategóriák zavarták őket ebben? A bizniszblogok vajon miért fontosabbak, mint dizájntársaik? Vagy az lenne emögött, hogy a régi nagy neveket, blogokat nem akarják újra megfuttatni? Mindig ugyanazok fordulnak elő? Mi az indok? Hol vannak az észérvek?

Az újítások között találjuk azt is, hogy most Tumblr-, Twitter-, Facebook-page, Pinterest-profil is indulhat a versenyen. Nem értjük. Belefér minden, de a lakberendezés és Demény már nem. Emiatt az anomália miatt a cafebloggerek létrehoztak egy Helló, Goldenblog, ennél sokkal színesebb a világ nevű Facebook-oldalt, ahova várnak minden bloggert, aki kimarad a kategórianyirbálások miatt a Goldenblogból. Hátha egy árva “egyéb” kategóriát még létrehoznak a Goldenblognál, ahová beleszuszakolhatják magukat a kimaradt kategóriák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top