Aktuális

Nem engedték be az étterembe a megerőszakolt nőt

Elképesztő, felháborító és nagyon szomorú történet.

Az indiai Suzette Jordan 2012-ben, Kolkata városában csoportos nemi erőszak áldozata lett. A nő az esetet követően arccal, névvel állt ki a nyilvánosság elé, és azóta is nemierőszak-ellenes aktivistaként tevékenykedik.

A kétgyermekes nő a minap Nyugat-Bengália államban egy felkapott étterembe szeretett volna bemenni a vőlegényével, ám a bejáratnál a személyzet felismerte, és nem akarták beengedni. Ekkor a nő az étterem menedzseréhez ment, aki közölte vele, hogy “nem engedhetjük be, mert ön a Park utcai nemi erőszak áldozata”. Jordan nem akart hinni a fülének, ezért arra kérte a menedzsert, hogy ismételje meg, amit mondott. Háromszor is megtette.

Suzette Jordan
Suzette Jordan

Suzette végül távozott az étteremből, ám Facebook-oldalán közzétette, hogy mi történt vele. “Úgy éreztem, mintha újra megerőszakoltak volna” – jegyezte meg.

Az eset pontosabb megértéséhez tudni kell, hogy Indiában elvárják a nemi erőszak áldozatává vált nőktől, hogy tartsák titokban a kilétüket. Suzette azonban erre nem volt hajlandó. “Belefáradtam a társadalmi szabályokba és előírásokba. Belefáradtam, hogy azt várják tőlem, hogy szégyelljem magam. Belefáradtam abba, hogy még nekem kelljen félnem azért, mert megerőszakoltak” – nyilatkozta korábban a BBC-nek.

Arra, ami ezzel a nővel történt, nincsenek megfelelő, nyomdaképes szavak. Az azonban biztos, hogy a bátorsága kizárólag tiszteletet érdemel. Érdemelne.

Forrás: Gizmodiva

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top