Aktuális

Jogerős: 9 évet kapott Rezesová

Kilenc év szabadságvesztésre ítélték a szlovák nőt.

Súlyosbította a korábbi ítéletet, és jogerősen 9 év börtönbüntetésre ítélte négy ember halálát okozó ittas járművezetésért Eva Rezesovát csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszék, mellékbüntetésként nyolc évre eltiltották a vezetéstől.

A szlovák nőt első fokon hat év fogházra ítélte a Gödöllői Járásbíróság, az enyhítések és az előzetes letartóztatásban töltött idő miatt azonban már 2016-ban szabadulhatott volna.

Az ügyészség  a másodfokú tárgyalássorozat kezdete előtt szerette volna teljesen hatályon kívül helyeztetni az ítéletet eljárásügyi hiányosságok miatt, végül azonban új szakértőt kértek fel. Az ő helyszíni bizonyítási eljárásának eredménye nem kedvezett a vádlottnak, miközben két másik – Rezesovának előnyösebb véleményt adó – szakértőt kizártak elfogultság látszata miatt. 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Rezesova legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat, az előzetes két évét beszámítják. Az ítélet ellen nem fellebbezhet.

Az általa ittas állapotban okozott balesetben egy autó kigyulladt, és egy család lelte halálát a lángok közt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top