Aktuális

Igénytelen nyugatimádó vagyok, vessetek meg érte, hetedikesek!

Igénytelen nyugatimádó egy hetedikeseknek írt tankönyv szerint az, aki hamburgert eszik, meg netán MTV-t (nem keverendő össze a Magyar Televízióval) hallgat. Mi van?!

A Kettős Mérce blog posztolta a Facebookjára ezt a tankönyvrészletet:

Kettős Mérce blog
Kettős Mérce blog

Ülök itthon, reggel nyolc, az igényesebb, kulturáltabb állampolgárok már épp az első kávéjukat isszák a munkahelyen, éppen kovácsolódnak össze, míg én magányosan, elszigetelődve írom szerény cikkeimet a “microsoftos” gépemen. A Nike cipő már a lábamon, pattintom a Coca (koka) kólát, ketchuptól (kecsap) tocsognak hamburger után nyúló nyugatmajmoló ujjaim. A háttérben egyszerre megy a CNN és az MTV (Music TV), az előbbit csak azért nézem, hogy történjen már valami véres katasztrófa a világban, az utóbbit pedig csak azért, hogy a romlott nyugati világ szexualitása megcsapjon nyugati, tehát erkölcstelen videóklipeken keresztül.

Azonnal átküldtem a húgomnak is a kedves kis tankönyvrészletet, aki éppen pár hónapos babáját ringatja otthon. “A kismamák is ro..djanak meg, ha a szoptatás helyett a távmunkán jár az eszük!” – érkezik az ironikus válasz. Mert ugye ott van a “Nyugatimádat napjainkban” végén, hogy aki e-mailen meg fax(!)-on akar dolgozni otthonról, az ugye nyilván nyugatimádó, és hát annak, szegénynek milyenek lesznek majd a személyes kapcsolatai. 

Nekem nincs gyerekem, de nem akarnám, hogy ezt tanítsák neki az iskolában. És tényleg más gyerekének se tanítsák ezt. Tanítsanak inkább kritikai gondolkodást, hogy tudja a gyerek, ha ilyet lát a tankönyvben, akkor húzza fel a szemöldökét, és tegyen fel pár kérdést a tanárának, meg annak, aki ezt a tankönyvet megírta…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top