Aktuális

Több mint 720 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvét

A tankönyvek 400-450 forintba kerülnek.

Soha ennyien még nem kaptak ingyen tankönyvet, mint az idei tanévben, több mint 720 ezer diák jut hozzá térítés nélkül – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő. Miután a 2014/15-ös tanévben 1,3 millió tanulónak csöngetnek be, a gyerekek 60 százaléka jut hozzá ingyenesen a könyvekhez, köztük az első és második osztályosok, a nagycsaládosok gyermekei, valamint a szociálisan rászorulók.

A tankönyvek a korábbi évekhez viszonyítva jóval olcsóbbak, átlagosan 400-450 forintba kerülnek. Összességében körülbelül 20 százalékkal kerülnek kevesebbe, egy átlagos tankönyvcsomagért 11 ezer forintot kell fizetni.

Fotó: Vajda János / MTI
Fotó: Vajda János / MTI

Arany László Tamás, a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a tankönyvek kiszállítása rendben megy, 96 százalékuk már 4200 iskolába megérkezett, pénteken pedig a hátralévő közel 200 intézmény is megkapja a diákok számára összeállított egyedi csomagokat. A könyvkiadók a tankönyvek zömét július 31-ig beszállították a Kello raktáraiba, jelenleg mintegy 30 ezer könyv hiányzik, ezeket a lehető leghamarabb eljuttatják az iskolákba. A könyvek kiszállításánál sok segítséget kaptak a helyszínt biztosító BM-dolgozóktól, míg a helyi közfoglalkoztatottak a csomagok pakolásánál mentesítették a tankönyvfelelős pedagógusokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top