Aktuális

Így zaklatják a nőket nap mint nap – rejtett kamerás felvétel

Füttyögnek, cöcögnek, odakiáltanak, artikulálatlanul üvöltenek. Munkások vagy nem munkások, hipszterek, helyi menők, átlagos járókelők. Férfiak. Ismerős?

A mindennapos molesztálás már fiatal kamaszlányként ismertté válik a legtöbb lány számára. A legrosszabb eset, amikor nemcsak szóban zaklatnak, hanem a metrón, a villamoson hozzád dörgölőznek, fogdosnak. Ilyenkor lefagysz, vagy talán kiabálsz, sikítasz, véded magad.

A kampány a következő történetből indult ki: Jon Corey szépségkirálynőt 2009-ben a metrón támadták meg, munkából hazafelé menet. Magas, szőke, gyönyörű lány, nem csoda hát, ha már kamaszkora óta sok-sok férfi vetett rá szemet. Ez az eset azonban már támadás volt, egy férfi mögé állt és benyomta a metróba, majd molesztálni kezdte.

Így zaklatják a nőket nap mint nap - rejtett kamerás felvétel

A lány a sokktól szólni sem tudott, bepánikolt. A következő megállónál gyorsan kiszállt, de a férfi utánaeredt. A lánynak sikerült elmenekülnie előle, visszaszaladt a metróba, és miután elindult, kitört belőle a sírás.

Jen nem volt, és nincs egyedül ezzel a problémával, rengetegszer megtörténik lányokkal, nőkkel, asszonyokkal.

“Az utcai zaklatás szinte soha nem a szexről szól, hanem a hatalomról, ami olyan, mint a nemi erőszak” – vallja a lány.

Nézd meg a videót a Girl Power blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top