Aktuális

Nagy a túljelentkezés a diplomamentő programra

Év végéig még lehet jelentkezni.

Számos panasz érkezett a sikertelenül pályázó intézményektől a Nyelvvizsga Egyesülethez a diplomamentő program keretmegállapodásaival kapcsolatban, ennek ellenére a program rendkívül népszerű, már most két és félszeres a túljelentkezés írja a Napi Gazdaság.

Eddig 29 ezren jelentkeztek az ország minden megyéjéből a diplomamentő programra. A képző intézetek pályáztatása lezárult, a diákok viszont még az év végéig kérhetik felvételüket a programba. A felsőoktatási intézményekkel kötött keretmegállapodásokat koordináló Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit (OFA) Kft. 43 felnőttképzési intézménnyel – 82 helyszínnel – köt szerződést, és a tervek szerint 13 730 fő képzését támogatja.

A Nyelvtudásért Egyesülethez azonban számos panasz érkezett. A nyelviskolák vezetői jelezték, hogy bár a pályázati kiírásoknak megfeleltek volna, az OFA mégis egymondatos, tájékoztató jellegű levélben közölte: elutasították a pályázatukat.

Nagy a túljelentkezés a diplomamentő programra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top