Aktuális

Összevert lány: egyelőre nem rúgják ki a feltételezett elkövetőt

Egy fiatal lány összevert arca: ez látszik azon a fényképen, amit a sértett a saját Facebook-oldalán közzétett. A fiú, akit vádol, és akinek fotóját szintén megosztották, a Kecskeméti Főiskola diákja. A dékán a bírósági végzés előtt nem rúgja ki a fiút.

Éppen kedden jelent meg egy kutatás arról, hogy a magyar társadalomban mennyire elfogadott az erőszak, mint megoldási eszköz. Nagyon. Sajnos, ennél szemléletesebb módon nem is lehetne ezt bizonyítani: egy fiatal lány feltette a fotóját, miután – állítása szerint – volt barátja súlyosan bántalmazta. Az eset már csak azért sem mindennapi, mert arra, hogy valaki névvel és képpel vállalja, hogy bántalmazták, nem sok példa akad. Az áldozathibáztató attitűd megnyilvánulásaira viszont annál több.

“Szétverte a szobám, majd engem”

“Sziasztok! Nem sokan ismertek, de arra gondoltam, ezt mindenképpen meg szeretném osztani veletek, mert akárkivel előfordulhat. Három hete szakítottam a barátommal, és a napokban felkeresett, illetve beszélgettünk, békülni szeretett volna. Eljött hozzám egy kerti sütögetésre, ahova barátokat is hívtam, nem volt semmi gond, örültünk egymásnak, viszont mikor bementünk a házba, hogy aludjunk, én megtagadtam tőle az együttlétet, erre szétverte a szobám, majd engem. Senki sem számított erre, még én sem fogtam fel teljesen, hogy megtörtént. Azonban ha tükörbe nézek, kénytelen vagyok visszaemlékezni néhány pillanatra, ami az éjszakából megmaradt. Ahogyan az ágyról lerángatott, megfojtogatott, majd belevert az arcomba. Szerencsére ott voltak a barátaim, hogy segítsenek. Arra kérlek titeket, azzal, hogy ezt elolvassátok és esetleg megosszátok, segítsetek nekem és a leendő barátnőnek, hogy ne váljon áldozattá…” – írja a lány.

Szeptemberben folytathatja?

Az egyik hozzászóló a feltételezett elkövető fényképét is megosztotta, és azt is, hol tanul a fiú. Megkerestük a közösségi oldalon a lányt, az édesanyját, és azt is, aki a fiú fényképét közzétette, de eddig egyikük sem reagált levelünkre.

Megszólalt viszont a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának dékánja a Nők Lapja Cafénak. Belina Károly megkeresésünk előtt egy órával hallotta az esetet, és azt mondja, mindaddig, míg bírósági végzés nincs az ügyben, ők is tehetetlenek. “Ez nem szűken kapcsolódik a tanulmányaihoz, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Ha olyan bírósági döntés születik, akkor természetesen a hallgatói önkormányzattal együtt el kell indítani egy fegyelmi eljárást.” Ez azt is jelenti, hogy amennyiben ez szeptemberig nem történik meg, a fiú ősszel folytathatja a tanulmányait.

A nő hétfőn feljelentést tett a rendőrségen az elmondása szerint július 30-án történt bántalmazás miatt, a fiút kedd este hat órakor fogta el a rendőrség, testi sértéssel gyanúsítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top