Aktuális

Itt mindent megtanulhatsz a könyvkiadásról!

Könyvet akarsz szerkeszteni, esetleg kiadni? Szeretnél egy könyvkiadóban dolgozni? Egy saját kiadó létrehozása az álmod? Tanulj meg mindent a könyvkiadásról!

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola új, könyvszakmai szakirányú képzést indít a 2014/2015 tanévben. A tanulók a 2 félév alatt hozzájutnak a könyvszakmát teljes mértékben áttekintő ismeretekhez és azok gyakorlati alkalmazásához is. A tantárgyakat a szakma jelentős szakemberei, kiadóvezetők, vezető könyvszerkesztők, nyomdai szakemberek, szerzői jog szakértők és könyvkereskedők oktatják.

A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi diplomával rendelkezők jelentkezhetnek (a határidő: 2014. szeptember 10.), akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.

Évek óta nem volt könyvszakmai képzés Magyarországon, ugyanakkor a szakma az elmúlt évtizedben teljesen átalakult. Új technológiák vannak a nyomtatott könyv gyártásában, a kézirat előkészítés és nyomtatás pedig lényegesen átalakult. Ugyanakkor megjelentek a különféle digitális könyvek és kiadványok. A kiadókban dolgozó munkatársak sincsenek tisztában mindennel, részben nekik szól ez a képzés, részben olyanoknak, akik ezen a területen szeretnének a jövőben dolgozni, vagy esetleg saját vállalkozást, kiadót szeretnének indítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top