Aktuális

Ismét eltűnt egy utasszállító

Fegyveres konfliktus dúl abban a térségben, ahol eltűnt a gép.

Megszakadt a kapcsolat egy algériai utasszállító repülőgéppel Afrika felett, 50 perccel a gép felszállása után – közölte az Air Algérie algériai légitársaság órákkal azután, hogy vélhetően a fegyveres konfliktus dúlta Mali légterében “eltűnt” a gép. Az AH 5017-es számú járaton 110 utas és 6 fős személyzet tartózkodott. Az utasok között több ország állampolgárai vannak. A járat Burkina Faso fővárosából, Ouagadougouból indult Algírba közép-európai idő szerint hajnali 2 óra 5 perckor, 3 órakor viszont már nem volt kapcsolat a géppel.

Az eltűnt repülőt ugyan az algériai légitársaság üzemelteti, de a gép tulajdonosa a Swiftair nevű spanyol magáncég. Egy neve elhallgatását kérő algériai illetékes közlése szerint a repülőgép már nem volt messze az algériai határtól, amikor a légi irányítás arra kérte a pilótákat, hogy térjenek le az útvonalról a rossz látási viszonyok miatt, illetve, hogy elkerüljenek egy ütközést egy Algírból Bamakóba tartó repülővel.

Egy magas rangú francia katonatiszt szerint nem valószínű, hogy a Maliban harcoló lázadók rendelkeznének olyan fegyverrel, amellyel utazási magasságban le tudnának lőni egy repülőgépet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top