Aktuális

Kiderült, mi okozta a megbetegedéseket a balatoni táborban

107 betegből már csak 15-öt ápolnak a kórházban.

Calicivírus miatt történt a héten a balatonszárszói gyermektáborban tömeges gyomor-bél rendszeri megbetegedés. A tábor 107 lakója – 97 gyermek, 10 felnőtt – és a 4 dolgozó közül kedd délutántól 58 gyermeknél és 5 felnőttnél jelentkezett a hányással, néhány esetben lázzal és hasmenéssel járó megbetegedés. Kórházba 43 gyermek került kiszáradás veszélye miatt, többségük azóta meggyógyult, de még 15 gyereket ápolnak az intézményekben.

A betegektől vett székletmintából mutatta ki a calicivírust a laboratórium. A fertőzés feltételezhetően egy a betegség lappangási időszakában lévő, a táborba érkező gyerektől indulhatott ki. A calicivírus közvetlen érintkezés útján terjed.

Csütörtökön a gyógyult és egészséges táborozók már elhagyták az üdülőt és hazamentek. A hatóság a vizsgálatai során nem tapasztalt hiányosságokat az üdülő területén, így nincs akadálya a további táboroztatásnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top