Aktuális

Perújítási nyomozás Geréb Ágnes ügyében

Ügyvédje szerint az új igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján fel kell menteni a szülész-nőgyógyászt.

Perújítási nyomozást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla az otthon szülés magyarországi úttörőjeként ismert Geréb Ágnesnek abban az ügyében, amelyben 2012-ben ítélték el jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre. A táblabíróság az iratokat megküldte a Fővárosi Főügyészségnek, a perújítási nyomozás határidejét pedig 60 napban szabta meg.

Mint a szülész-nőgyógyász ügyvédje, Papp Gábor elmondta, a most becsatolt új szakértői vélemény szerint Geréb Ágnes nem követett el semmilyen foglalkozási szabályszegést, és ügyvédje szerint védencét ennek alapján fel kell menteni.

Geréb Ágnest 2012 februárjában négy otthonszüléses ügy miatt egy rendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egy rendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt jogerősen 2 év letöltendő fogházbüntetésre ítélték. Ezenfelül 10 évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától. A szakmai munkájáért nemzetközi díjat kapó szülész házi őrizetét 2014 februárjában szüntette meg a Fővárosi Ítélőtábla, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top