Aktuális

Futóversenyen indult egy 34 hetes terhes nő

Orvosai jóváhagyásával.

Egy amerikai sportolónő, Alysia Montano néhány nappal ezelőtt, a terhessége 34. hetében indult az Egyesült Államok nemzeti atlétikai bajnokságán, 800 méteres síkfutásban. A kismama időeredménye 1:32.13 lett, közel 35 másodperccel elmarad a személyes legjobbjától. A versenyszám korábbi négyszeres bajnoka ezúttal persze nem nyerni ment. Utolsóként ért célba, mégis ő kapta a legnagyobb ovációt.

“A terhességem alatt végig futottam, és nagyon-nagyon jól éreztem magam az egész folyamat során” – nyilatkozta Montano, aki természetesen az orvosai felügyeletével sportolt és versenyzett. A szakemberek nem csupán engedélyezték számára a sportot, de kimondottan biztatták arra, hogy a várandóssága idején se hagyja abba.

“Ez megszüntette minden félelmemet, amit azzal kapcsolatban éreztem, hogy mit gondol a külvilág egy nőről, aki a terhessége alatt is fut. Leginkább azt tapasztaltam, hogy a sport a terhesség alatt az anyának és a babának is jobb. Mindent normálisan csináltam, csak éppen terhes vagyok közben. Idén nekem ez a normális” – fogalmazott a kismama.

Májusban egy szintén amerikai kismama sokkolt azzal, hogy a szülése előtt 3 nappal felemelt egy több mint 100 kilós súlyt, míg korábban egy másik nő borzolta a kedélyeket a fotóival, melyeken 8 hónapos terhesen súlyt emel. Ő utóbb megmutatta a kisfiát is, bizonyítva ezzel, hogy a csöppségnek semmi baja sem esett. Sokakat megdöbbentett az a New York-i balerina is, aki 39 hetes terhesen még mindig táncolt, és azt tanácsolta a nőknek, hogy a várandósságuk idején is maradjanak aktívak.

Futóversenyen indult egy 34 hetes terhes nő

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top