Aktuális

Vigyázz, kész, VOLT – kedden indul az idei rendezvény

Még életemben nem vártam annyira egy szombatot sem, mint a július ötödikeit. A Balaton Soundot és a Szigetet is kedvelem, de a VOLT Fesztivál mind a hangulatát, mind a fellépőket tekintve sokkal közelebb áll hozzám. Tűkön ülve várom, hogy jövő szombaton végre ott tombolhassak a kedvenc zenekarom, a Hurts koncertjén, meg úgy alapjáraton, hogy végre ismét hatalmába kerítsen a fesztivál-életérzés.

Fotó: sziget.hu
Fotó: sziget.hu

A Lővér kempingben július 6-ig zajló rendezvényre idén egyébként több mint 100 ezer vendéget várnak a szervezők, úgyhogy szerencsére leszünk egy páran. A külföldi sztárok mellett a mintegy 150 hazai előadó a metáltól a popon át az elektronikus zenéig a legkülönbözőbb irányzatokat képviseli. A 22. VOLT Fesztivál húzóneve a brit Arctic Monkeys, amely a fesztivál plusznapján, július 6-án vasárnap este játszik a Telekom nagyszínpadon. Előtte az ír Strypes fog zenélni, azt megelőzően pedig a VOLT Produkció és az MTVA tehetségmutató versenye, a Nagy-Szín-Pad győztese, a Mary Popkids lép színpadra.

A Petőfi Rádió öt napon át több műsorát a VOLT-ról sugározza. A fesztiválozók kivetítőkön nézhetik a futball-világbajnokság mérkőzéseit, lesznek családi és gyerekprogramok, bemutatja gasztronómiai kínálatát a soproni régió. Az idei fesztiválra a páneurópai piknik 25. évfordulója alkalmából felépítenek egy korabeli, 14 méter magas határőrtornyot, amely mellett szombat délben rendhagyó piknikre várják a résztvevőket bográcsgulyással.

A VOLT-ra vonattal és a menetrend szerinti regionális GYSEV-járatokkal érkező fesztiválozók a jegy felmutatásával a soproni helyi autóbusz-közlekedést is ingyen használhatják. A kombinált jegyek belföldi és nemzetközi, nappali és esti tagozatra szóló érvényes diákigazolvánnyal vásárolhatók meg a kijelölt jegypénztárakban és fesztivál honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top