Aktuális

Ellepheti hazánkat az ázsiai tigrisszúnyog

Extrém mértékű szúnyoginvázióra kell számítani a nyáron.

Van egy jó és egy rossz hírünk. Kezdjük a jóval! Megfelelő időjárási körülmények esetén hétfőn megkezdődik a szúnyogirtás a fővárosban és az ország további 700 településén. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összesen 820 ezer hektáron csap le a vérszívókra.

Yesss!

Most pedig jöjjön a rossz hír! A nyári hónapokban extrém mértékű szúnyoginvázióra kell számítani, ami akár durva betegségeket is hozhat. Az enyhe tél, illetve a májusi sok csapadék következtében ugyanis a vízzel borított területeken optimális tenyészhelyek jöttek létre a szúnyogoknak. Az árvízi szúnyogfajok pedig a szokottnál is több petét raktak le a folyók és belvízi területek mentén. Ráadásul nemcsak a “hazai” vérszívóink támadnak majd ránk, hanem a “bevándorló” szúnyogok is. A környező országokban már megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, és számítani kell arra, hogy ezek a rovarok hamarosan Magyarországon is felbukkannak, elsősorban a déli és nyugati országrészeken.

Mindenesetre most ajánlunk nektek 7 bevált, szúnyogriasztó praktikát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top