Aktuális

Bill Clinton a legnépszerűbb

Még Barack Obamát is leelőzte az exelnök.

Messze Bill Clinton a legnépszerűbb az utóbbi negyedszázad amerikai elnökei közül – derült ki a The Wall Street Journal, az NBC News és az Annenberg Közpolitikai Központ közvélemény-kutatásából. A megkérdezettek 42 százaléka őt nevezte meg arra a kérdésre válaszolva, hogy az Egyesült Államok melyik elnökét csodálja a legjobban az elmúlt 25 évben, ami több mint duplája bármelyik “vetélytársa” által elért eredménynél.

A nagypapaszerepre készülő Clintont Barack Obama 18, az ifjabb Bush 17, az idősebb Bush elnök pedig 16 százalékkal követte a sorban. Elemzők szerint az eredmény jól tükrözi, hogy a listavezető sokat tett a róla kialakult, a Monica Lewinskyvel folytatott viszonya által beárnyékolt kép javítása érdekében.

Valószínű, hogy Clinton népszerűségénél az is sokat nyomott a latba, hogy az ő elnökségének idején még pozitív volt az államháztartási mérleg, és az Egyesült Államok világpolitikai befolyása akkor érte el a csúcspontját.

Bill Clinton a legnépszerűbb

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top