Aktuális

Szexuális támadás áldozatává vált egy diáklány a kairói Tahrír téren

Éppen az új egyiptomi elnök, Abdel-Fattáh esz-Szísz hivatalba lépését ünnepelte a tömeg, miközben rátámadtak.

A 2011-ben kirobbant forradalom jelképes színhelyén, a Tahrír téren történt esetről videofelvétel is készült, amely felkerült a Youtube videomegosztó portálra. A felvételen látszik, amint többen megpróbálják a kimenteni a tömegből a teljesen meztelen lányt. Az is kivehető a videón, ahogy a hatalmas hangzavar és tolongás közepette két rendőr támogatja kifelé a horzsolásokkal borított 19 éves áldozatot, akit közben újból leteper a tömeg, mielőtt végül sikerül őt egy autóval kimenekíteni.

A diáklányt kórházba szállították, állapotáról nincsenek hírek. Nyolc gyanúsítottat őrizetbe vettek nemi zaklatás vádjával, a 15 és 49 év közötti gyanúsítottak két nő ellen követtek el nemi zaklatást.

Szomorú, hogy Egyiptomban a mai napig hétköznapi problémaként könyvelik el a nemi erőszakot, miközben számos nő vált szexuális támadás áldozatává az elmúlt évek tüntetései alatt a Tahrír téren, sőt az egyiptomi nők 99,3 százaléka (!) szembesült nemi zaklatással (Mohamed Murszi megbuktatása előtt akadt olyan nap, amikor 46 nőt ért bántalmazás!). Félő, hogy a múlt héten hatályba léptetett törvénymódosítást – amely az észak-afrikai ország történelmében most először bűnnek minősíti a tettet, és az elítéltek 6 hónaptól 5 évig terjedő börtönbüntetéssel számolhatnak – nem fog forradalmi változást hozni a nemi erőszak megfékezésében. Először ugyanis a társadalom “fejében kellene rendet rakni”, mivel a mai napig nem tartják bűnnek a nemi zaklatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top