Aktuális

Jennifer Aniston: “Elég nagy szarban vagyok”

Volt már része hatalmas televíziós és mozisikerben, csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán, és öt évig a világ legjobb pasijának felesége volt. S bár a terhességéről szóló hírek időről időre pletykának bizonyulnak, és az újabb esküvőjét is lemondta már párszor, úgy néz ki, idén mégiscsak kimondja az igent vőlegényének, Justin Theroux-nak.

Annak idején a “tökéletes” házassága a világ szeme láttára omlott össze. Egyedül maradt a Beverly Hills-i villában, és fájdalmában sehová nem menekülhetett sem a küszöbén tanyát verő és őt mindenhová üldöző paparazzóktól, sem a pletykalapok kíméletlen szalagcímeitől, amelyekben a hamarosan exférjévé avanzsáló Brad Pitt Angelina Jolie-hoz fűződő viszonyát taglalták. Pedig távolról nézve úgy tűnt, ők a világ legszerencsésebb párja. Két gyönyörű világsztár, akik megütötték a főnyereményt, mivel nemcsak hírnév és pénz jutott nekik osztályrészül, de szerelem is. Rajongóikat hét évvel korábban egészen elvarázsolta a hír, amikor Amerika “szvíthártja” összejött “a világ legszexibb férfijával”. Amikor azonban tíz év után vége lett a szinte példátlan sikert arató Jóbarátok szappanoperának, és a fél világ másra sem várt, mint hogy a Pitt–Aniston-duó kezdjen végre sokasodni, nem jött más, csak a síri csend. 2005 januárjában pedig bejelentették a különválásukat, amely “komoly megfontolás eredményeként jött létre”, “semmi köze nincs a bulvárlapokban napvilágot látott találgatásokhoz”, és természetesen “továbbra is barátok maradunk, és nagy szeretettel és tisztelettel viseltetünk egymás iránt”.

Jennifer Aniston:

Az életéből is szappanopera lett

Az akkor 36 éves Aniston persze nem viselte jól a róla terjedő pletykát, miszerint azért hagyta el a férje, mert ő nem akart gyereket, fontosabbnak tartotta a karrierjét. (Annak idején azt lehetett olvasni: Angelina Jolie PR-teamje megbízást kapott, hogy Aniston gyerekellenességének hírét terjesszék. De könnyen megeshet persze az is, hogy ezt meg Aniston PR-osai terjesztették Jolie PR-osairól.) Ahogy azt is szívére vette, hogy Pitt egyetlen szóval sem kelt a védelmére, amivel azt a látszatot erősítette, hogy jó okkal hagyta el őt a Humanitárius-Földanya Jolie-ért. Ők hárman ezekben a kritikus hónapokban mindenesetre nemcsak a privát boldogságukért harcoltak, hanem a mozilátogatók kegyeiért is. A közvélemény pedig egyértelműen a szőke színésznő oldalán állt, a hollywoodi butikokban legalábbis huszonötször annyi fogyott a Jóbarátok sztárját támogató Team Aniston-pólókból, mint a Team Jolie-feliratosakból. Ha azonban utólag visszanézünk, azt kell mondanunk: hosszú távon Aniston jött ki rosszabbul a történetből. Bár jellemzően kapcsolatban él, a Jóbarátokbeli karakterével összemosva mégis megkapta az “örök szingli” bélyegét, és a mai napig nincs olyan vele készült interjú vagy talkshow, ahol ne gyötörnék azokkal a kérdésekkel, amelyeket az ember a rokonaitól sem vesz szívesen, nemhogy idegenektől, az egész világ szeme láttára. Aniston egyébként mindig szimpatikus öniróniával veri vissza a magánéletében kutakodók próbálkozásait. Egy idén februári interjúban például azt mondta: “A nagyközönség mindig is élénk érdeklődést tanúsított a magánéletem iránt. Az az igazság, hogy még mindig sokan vannak, akik egy nő értékét ma is a családi állapota alapján ítélik meg, illetve, hogy van-e gyereke. Szóval, ami azt illeti, elég nagy sz…ban vagyok.”

Édesapja szintén sorozatszínészként futott be
Édesapja szintén sorozatszínészként futott be

Mindig kell egy jóbarát

Anistont egyébként mintha Isten is komikának teremtette volna. Apja szintén sorozatszínész, aki az Életünk napjai című szappanoperában Victor Kiriakist alakította. Nem véletlenül játszott görög karaktert, John Aniston ugyanis Krétán született, Yannis Anastassakis néven. Jennifer keresztapja pedig a Kojak szerepéről elhíresült Telly Savalas, aki eredetileg Aristotelis Savalas volt, és görög bevándorlók leszármazottja. Abban az évben halt meg, amikor a Jóbarátok debütált a tévében. Az a Jóbarátok, amelyben a producerek eredetileg Monica Geller szerepét szánták Anistonnak, s ahol három órával a casting után azonnal az övé lett Rachel Green karaktere. A sorozat tízéves története során ötször jelölték Emmyre, 2002-ben pedig meg is kapta a “Kiemelkedő női főszereplő vígjátékban” Emmy-díját. A Rachelként viselt frizuráját azonban, amely talán még a sorozatnál is nagyobb sikert aratott világszerte, a hírek szerint kimondottan utálta. Courtney Coxszal civilben is jó barátok, és ő Coco nevű lányának a keresztanyja.

Hogy megbirkózzon válása terhével, Aniston annak idején jógázni kezdett, és karatézni is megtanult. Ebben Cox volt legnagyobb segítségére, aki barna öves harcművész, és aki arra biztatta barátnőjét, vigyen több fegyelmet az életébe. Hogy a rendszeres testmozgás mennyire kifizetődő, annak tanúi lehetünk Aniston legújabb filmjében, a Családi üzelmekben. Mert bár Jennifer Aniston esetében mindenki mindig a frizurájára koncentrál, ebben a filmben, annak is a rúdtáncjelenetében az idén 45 éves színésznő tökéletesen kidolgozott teste garantáltan elvonja a figyelmet a hajáról. Két évvel ezelőtt csillagot kapott Hollywoodban a Hírességek sétányán, a People magazin számtalanszor beválasztotta a világ 50 legszebb nője közé, a Forbes üzleti magazinnak a Hollywood 100 legbefolyásosabb színésznője listáján pedig 2009-ben a nyolcadik, 2011–12-ben a második, 2013-ban pedig a harmadik helyen végzett.

Justin Theroux-val három évvel ezelőtt, a Hippi túra forgatásán jöttek össze, és a férfi 2012 augusztusában kérte meg a kezét. Az esküvőt már többször is elhalasztották, a legújabb hírek szerint azonban idén júliusban, Hawaiin mondják ki a boldogító igent. Amikor egy interjúban arról kérdezték, szerinte ő mennyire vicces, azt felelte: “Az emberek gyakran nevetnek rajtam. Néha tudom, miért, és néha nem. De megtalálom a humort szinte bármiben. Ez nagyon fontos az életben. Nem akarom azt mondani, hogy a nevetés gyógyít, mert az elcsépelt lenne, de mindenképpen segít kiereszteni a gőzt. Arról nem beszélve, hogy a vicces nőket mindenki szereti.”

Justin Theroux-val Hawaiin készülnek összeházasodni
Justin Theroux-val Hawaiin készülnek összeházasodni
Jennifer Aniston: Cikkünk az e heti Nők Lapjában jelent meg. További cikkeink az aktuális számból:

Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!
Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top