Aktuális

A jövő évtől már két nyelvvizsga kell a diplomához

Még nehezebb dolguk lesz az egyetemistáknak.

2015-től a diákoknak még jobban rá kell gyúrniuk a nyelvvizsgára. A diploma megszerzéséhez az alapképzésben tanulóknak ugyanis jövő év szeptemberétől már két idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga szükséges, amelyek közül legalább az egyik a hallgató képzési területének megfelelő szaknyelvi vizsga, a másik általános nyelvvizsga, vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél – tudta meg az Inforádió.

A mesterfokozat megszerzéséhez pedig két idegen nyelvből államilag elismert, felsőfokú (C1) komplex típusú nyelvvizsgát írnak elő, amelyek közül legalább az egyik a társadalomtudomány, a jogi, a gazdaságtudományok vagy a közigazgatási, katonai és rendészeti képzési területnek megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga.

A 2015/16. őszi félévben hallgatói jogviszonnyal rendelkezőkre már vonatkoznak az új idegen nyelvi követelmények.

Egy biztos: nem lesz könnyű a két nyelvvizsga teljesítése, hiszen már most 50 ezerre rúg azoknak a volt egyetemi hallgatóknak a száma, akik 2006 óta nem kaphatták meg a diplomájukat, mivel nem volt meg a szükséges, egy (!) darab nyelvvizsgájuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top