Aktuális

Ő a világ legbefolyásosabb asszonya

A Forbes magazin idén is listázta a kiemelkedő női személyiségeket.

A 2014-es év is a német kancellár asszonyé! Egymást követő negyedik alkalommal választották meg idén a januárban síbalesetet szenvedett Angela Merkelt a világ legbefolyásosabb asszonyának.

És kik voltak a kihívói? A 100 nevet tartalmazó listán a második helyre Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke, a harmadikra, akárcsak tavaly, Melinda Gates, Bill Gates, a Microsoft alapítójának felesége került, míg a negyedikre Dilma Rousseff brazil elnök futott be. Ötödik lett Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója.

Mióta Merkel 2006-ban felkerült a Forbes listájára, éspedig mindjárt az első helyre, csak egyszer, 2010-ben kellett beérnie a negyedik hellyel.

A nagyiszerepre készülő Hillary Clinton, volt amerikai külügyminiszter eggyel hátrébb, a hatodik helyre csúszott, őt követi Mary Barra, a General Motors elnöke. Ő a múlt évben még egyáltalán nem szerepelt a listán. Nyolcadik a Justin Bieber szüleit alaposan kiosztó amerikai first lady, Michelle Obama, aki tavaly még a negyedik volt. A legfiatalabb az első tíz között a maga 44 évével Sheryl Sandberg, a Facebook főnöke, akit Virginia Rometty, az IBM elnöke követ.

A 20 nő közül, akik a Forbes szerint a világ legbefolyásosabb asszonyai, 14 amerikai. A 20 közül 10 vállalatvezető, hét államfő vagy más vezető beosztású politikus. Ketten – az odahaza csirkét tartó Oprah Winfrey és az Obamával összeboronált Beyonce Knowles – a kulturális életben tevékenykednek. 

És vajon mi lehet Angela Merkel titka?! Az biztos, hogy a jellegzetes kéztartása és az elmaradhatatlan színes blézerei már a védjegyévé váltak.

Ő a világ legbefolyásosabb asszonya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top