Aktuális

Monica Lewinsky megbánta a Clinton-affért

Az egykori fehér házi gyakornok hosszú évek után megtörte a hallgatását.

“Ideje elégetni a svájcisapkát és eltemetni a kék ruhát” – írta Monica Lewinsky a Vanity Fair magazin internetes kiadásában az amerikai köztudatban mélyen rögzült két ruhadarabjáról. A sapka gyakran tűnt fel a róla készített fotókon, a ruhán pedig egy titkos pásztoróra után rajta maradt az elnök DNS-e. Bill Clinton ellen az affér miatt impeachment (a kormányhivatallal való visszaélés miatti felelősségre vonási eljárás) indult. Az Egyesült Államok első emberének – aki jelenleg nagypapaszerepre készül – 1998 augusztusában nagy esküdtszék előtt kellett elismernie, hogy “nem helyénvaló viszonyt” folytatott a gyakornoklánnyal.

Monica Lewinsky a Vanity Fair magazinban
Monica Lewinsky a Vanity Fair magazinban

“Én magam mélyen sajnálom azt, ami köztem és Clinton elnök között történt. Hadd mondjam még egyszer: Én. Magam. Mélyen. Sajnálom. Azt, ami. Történt” – állt a jelenleg 40 éves Lewinsky cikkében, amelyből egyelőre csak szemelvényeket közölt a magazin.

A szerző cáfolta, hogy Clintonék lefizették volna azért, hogy egy évtizeden át tartsa a száját. Szavai szerint elhatározta, hogy többé nem fog “lábujjhegyen settenkedni” a saját múltjával és mások jövőjével kapcsolatban – ezzel vélhetően a volt first lady, Hillary Clinton – akit egy hónapja cipővel próbáltak megdobálni – esetleges elnöki ambícióira utalt –, és hogy előadja a történtekkel kapcsolatban a saját narratíváját.

Forrás: people.com
Forrás: people.com

Monica Lewinsky utólag is megerősítette, hogy viszonya Clintonnal mindkét fél beleegyezésével alakult ki. Szavai szerint csak később “használták ki”, amikor bűnbakot csináltak belőle egy hatalmi pozíció védelme érdekében. Nehezményezte, hogy az ügyben lefolytatott eljárás során mindkét oldal és a média is megbélyegezte, ami miatt később több álláslehetőségtől is elesett.

A volt gyakornok, aki Londonban szociálpszichológiából szerzett mesterfokozatot, ugyanakkor azt állította, hogy a Clintonnal folytatott viszonya után több ajánlatot is visszautasított, amelyek több mint 10 millió dollárt hozhattak volna neki a konyhára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top