Aktuális

Húsvéti razzia az utakon – a bicikliseket is figyelik

Ahogy az már lenni szokott, húsvétkor a rendőrség kivonul az utcára, hogy a túl látványosan ünneplő autósokat kiemelje a kocsisorból. Két keréken is csak óvatosan!

Csütörtökön és pénteken a megyei, illetve a fővárosi kormányhivatalok közlekedési felügyelőségeinek munkatársai a rendőr- és a polgárőrséggel együtt összesen hatvanhét helyszínen lesznek kint az utcákon. A “Józan húsvét” országosan összehangolt ellenőrzési akció alapvető célkitűzése a megelőzés – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH).
A legfrissebb statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy az év első negyedében nőtt az ittasan okozott balesetek száma. A tavalyi 268 esettel szemben idén az első három hónapban 307 ember okozott személyi sérüléses balesetet úgy, hogy előtte ivott.

A közlekedési hatóság most újfajta eszközhöz nyúl: az alkohollebontás folyamatával, a drogok hatásaival és a mikroalvással foglalkozó szórólapot készítettek.

De a hatóság szerint nemcsak a józanság a fontos, hanem a kocsik műszaki állapota is, ezért valószínűleg ezt is figyelik. A biciklisek sem bújhatnak el: őket szintén lekapcsolhatják az ünnepek alatt, ha nem sikerül egyenesen közlekedni, vagy problémák adódnak a KRESZ-ismeretekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top